Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving

Download Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving not Found or Blank , you must refresh this page manually.

Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving


Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving
Please Disable Adblock to Show Download Link


Download Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving


Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Robert J. Meyers
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2014-05-13

Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving written by Robert J. Meyers and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-05-13 with Psychology categories.


De Community Reinforcement Approach (CRA) is een gedragstherapeutische methode voor de behandeling van verslaving, ontwikkeld in de Verenigde Staten. Deze behandeling gaat ervan uit dat mensen afhankelijk van middelen blijven doordat zij worden omgeven door een overmaat aan factoren die hun alcohol- en/of druggebruik bekrachtigen. Aantrekkelijke, niet-verslavingsgebonden alternatieven zijn in onvoldoende mate aanwezig of ontbreken zelfs. CRA heeft als doel samen met de cliënt te werken aan een nieuwe en gezondere leefstijl die meer voldoening geeft dan alcohol- en/of druggebruik. Inmiddels bestaat er ruimschoots bewijs dat CRA een effectieve behandeling voor cliënten met verslavingsproblemen is. De 2e druk van Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving voorziet in de leemte aan Nederlandstalige literatuur op dit gebied. Deze gezaghebbende handleiding voor hulpverleners beschrijft de klinische praktijk van CRA, de theoretische grondslag ervan, de ontwikkeling van CRA en het hiernaar verrichte onderzoek in de VS en in Europa. Belangrijke CRA-procedures worden uitgebreid beschreven en vele voorbeelden van praktijkgesprekken komen aan bod die de procedures in deze methodiek illustreren. De hulpverlener kan hier uitstekend mee aan de slag in de dagelijkse hulpverlening. Tevens is de wetenschappelijke evidentie actualiseerd, zodat het werk een onmisbare handleiding is voor iedereen die werkt met cliënten met verslavingsproblemen. De vertaling van het oorspronkelijke, Engelstalige handboek is bewerkt door Nederlandse CRA-deskundigen en door hen voorzien van tal van voorbeelden voor de Nederlandse behandelsituatie. In deze nieuwe geactualiseerde druk is er een update toegevoegd, waarin de laatste stand van de wetenschappelijke evidentie is beschreven. Daarnaast is de leesbaarheid van de overige hoofdstukken verbeterd.Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving


Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Robert J. Meyers
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2012-05

Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving written by Robert J. Meyers and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-05 with Medical categories.


De Community Reinforcement Approach (CRA) is een in de Verenigde Staten ontwikkelde gedragstherapeutische methode voor de behandeling van verslaving. Deze behandeling gaat uit van het gegeven dat mensen afhankelijk van middelen blijven doordat zij worden omgeven door een overmaat aan factoren die hun alcohol– of drugsgebruik bekrachtigen en hierbij aantrekkelijke, niet–verslavingsgebonden alternatieven in onvoldoende mate aanwezig zijn of zelfs ontbreken. CRA heeft als doel samen met de cliënt te werken aan een vervangende, nieuwe leefstijl die meer voldoening geeft dan hun middelengebruik.Inmiddels bestaat er ruimschoots bewijs dat CRA een effectieve behandeling voor cliënten met verslavingsproblemen vormt. Tot op heden was er geen Nederlandstalige handleiding over CRA beschikbaar. Het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving voorziet in deze leemte. Deze gezaghebbende handleiding voor hulpverleners beschrijft helder en in detail de klinische praktijk van CRA, de theoretische grondslag ervan, de ontwikkeling van CRA en het hiernaar verrichte onderzoek in de VS en in Europa. Voorts gaat het boek uitgebreid in op belangrijke CRA–procedures en biedt het vele voorbeelden van praktijkgesprekken die de procedures in deze methodiek illustreren. Voor alle afzonderlijke behandelonderdelen presenteren de auteurs een stappenplan. Ook geven zij nauwgezette aanwijzingen voor het uitvoeren van assessments en de behandeling van cliënten. Aan de orde komen voorts problemen tijdens de gedragstherapie en strategieën om deze te overwinnen.De vertaling van het oorspronkelijke, Engelstalige handboek is bewerkt door Nederlandse CRA–deskundigen en door hen voorzien van voorbeelden voor de Nederlandse behandelsituatie. Hierdoor is de methodiek direct toepasbaar in uw dagelijkse hulpverlening.Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving


Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Robert J. Meyers
language : nl
Publisher:
Release Date : 2008

Handboek Voor De Behandeling Van Alcoholverslaving written by Robert J. Meyers and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2008 with Alcoholics categories.
Community Reinforcement Approach Klinische Procedures Voor De Behandeling Van Alcohol En Drugverslaving


Community Reinforcement Approach Klinische Procedures Voor De Behandeling Van Alcohol En Drugverslaving
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Hendrik Gerrit Roozen
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2013*

Community Reinforcement Approach Klinische Procedures Voor De Behandeling Van Alcohol En Drugverslaving written by Hendrik Gerrit Roozen and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013* with categories.
Inleiding In De Psychopathologie


Inleiding In De Psychopathologie
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Ron van Deth
language : nl
Publisher: Springer
Release Date : 2017-03-21

Inleiding In De Psychopathologie written by Ron van Deth and has been published by Springer this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2017-03-21 with Psychology categories.


Dit boek is primair geschreven voor zorgprofessionals (in opleiding) die op zoek zijn naar een handzaam en verantwoord overzicht van de psychische stoornissen, zoals die in de DSM-5 worden onderscheiden. Behalve de verschijningsvorm, krijgen oorzaken en behandeling ruim aandacht. Ieder hoofdstuk schetst een breed klinisch beeld van de verschillende stoornissen en gaat systematisch in op de volgende aspecten: Kenmerken: affectieve, somatische, gedrags- en cognitieve symptomen Diagnose: veelgebruikte vragenlijsten, differentiële diagnostiek en beslisbomen Prevalentie: life-timeprevalentie en jaarprevalentie Etiologie: biologisch, psychologisch en psychosociaal perspectief Behandeling: biologische, psychologische en psychosociale aanpak Prognose: het beloop van de stoornis. Naast de DSM-5 is dit boek gebaseerd op klinisch-psychologische en psychiatrische handboeken uit binnen- en buitenland. Met het oog op de praktijk komen in elk hoofdstuk ook Nederlandse richtlijnen en protocollen aan bod. Daarmee hebben (aankomend) klinisch- en GZ-psychologen, huisartsen, POH-GGZ, psychotherapeuten, psychiaters en andere behandelaars in de zorg de meest recente èn relevante kennis van psychische stoornissen binnen handbereik.Handboek Forensische Verslavingszorg


Handboek Forensische Verslavingszorg
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Eric Blaauw
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2015-01-13

Handboek Forensische Verslavingszorg written by Eric Blaauw and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-01-13 with Psychology categories.


Verslavingsproblematiek speelt een belangrijke rol in het veld van politie, justitie, gevangeniswezen, tbs en forensische zorginstellingen. Verslaving en criminaliteit gaan hand in hand. Dit boek gaat in op deze complexe relatie, maar legt de focus vooral op de mogelijkheden om de relatie tussen verslaving en criminaliteit te doorbreken. Een handboek dat er buitengewoon goed in is geslaagd om de actuele stand van zaken met betrekking tot de verslavingszorg binnen de diverse forensische contexten in samenhang en voor de lezer op toegankelijke wijze inzichtelijk te maken. Het zet de lezer aan tot een nadere reflectie op de diagnostiek en indicatiestelling met betrekking tot verslavingsproblematiek. In het licht van de actuele ontwikkelingen op het terrein van de forensische zorg in de penitentiaire inrichtingen een absolute aanrader voor alle bij de zorg betrokken professionals en beleidsmakers.Drs. J.C.J. Fischer, GZ psycholoog/Ressort coördinator van bij het Gevangeniswezen werkzame GZ psychologenDe forensische verslavingszorg omvat de zorg aan verslaafde personen met een strafrechtelijke titel. Deze zorg is volop in beweging. Nadat de financiering van de zorg voor justitiabelen in 2008 in handen kwam van justitie kregen het forensische circuit en het veld van de geestelijke gezondheidszorg meer met elkaar te maken. Het gevangeniswezen is druk bezig met zich in te stellen op individuele zorg voor gedetineerden en zorginstellingen richten zich meer op personen met een strafrechtelijke titel, waaronder gedetineerden. De reclassering focust haar werk in toenemende mate op individuele vereisten van justitiabelen en nieuwe wetten en beleidslijnen worden in hoog tempo aangescherpt. Het Handboek forensische verslavingszorg bespreekt deze veranderingen en de huidige stand van zaken in de zorg voor verslaafde justitiabelen.De forensische verslavingszorg omvat de zorg aan verslaafde personen met een strafrechtelijke titel. Deze zorg is volop in beweging. Nadat de financiering van de zorg voor justitiabelen in 2008 in handen kwam van justitie kregen het forensische circuit en het veld van de geestelijke gezondheidszorg meer met elkaar te maken. Het gevangeniswezen is druk bezig met zich in te stellen op individuele zorg voor gedetineerden en zorginstellingen richten zich meer op personen met een strafrechtelijke titel, waaronder gedetineerden. De reclassering focust haar werk in toenemende mate op individuele vereisten van justitiabelen en nieuwe wetten en beleidslijnen worden in hoog tempo aangescherpt. Het Handboek forensische verslavingszorg bespreekt deze veranderingen en de huidige stand van zaken in de zorg voor verslaafde justitiabelen.Het boek behandelt de mogelijkheden voor een goede forensische verslavingszorg in het spanningsveld van meer en zwaarder straffen en meer behandelen met de vermindering van recidive als doel. De verschillende behandelingen die wetenschappelijk gezien hun nut hebben bewezen komen hierbij aan bod, en ook de behandelingen in de verschillende werkvelden. Daarbij wordt tevens ingegaan op diagnostiek en de rol van het slachtoffer. Uniek in zijn opzet, zal het boek van nut zijn voor verslavingszorginstellingen, GGZ-instellingen, reclasseringsinstellingen, penitentiaire inrichtingen, TBS-inrichtingen, opleidingsinstituten. En voor afzonderlijke professionals die te maken hebben met de forensische verslavingszorg.Hemelse Mevrouw Frederike


Hemelse Mevrouw Frederike
READ & DOWNLOAD eBooks


Author : Maaike Meijer
language : nl
Publisher: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date : 2018-11-05

Hemelse Mevrouw Frederike written by Maaike Meijer and has been published by Bezige Bij b.v., Uitgeverij De this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-11-05 with Juvenile Nonfiction categories.


F. Harmsen van Beek wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Haar debuutbundel Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten werd in 1965 ontvangen als een literaire sensatie. Ook schreef ze betoverende korte verhalen en was ze journalist, kunstenaar en illustrator, onder meer voor Vrij Nederland. Ze woonde een aantal jaren in Frankrijk en werd daarna het creatieve middelpunt van villa Jagtlust. Op haar eenenveertigste verhuisde ze naar het Groninger dorp Garnwerd, waar Kus of ik schrijf (1975) ontstond. Rond Frederike Martine ten Harmsen van der Beek, zoals haar werkelijke naam luidt, was nogal wat mythevorming - 'Fritzi' werd lang afgeschilderd als spilzieke 'flodderdiva'. Deze kunstenaarsbiografie vertelt een ander verhaal. Voor het eerst komt Frederike zelf aan het woord, in brieven en fragmenten uit haar dagboek dat ze sinds haar vroege jeugd bijhield. Maaike Meijer sprak met tal van vriendinnen, vrienden en collega-kunstenaars en kreeg inzage in Harmsen van Beeks gehele archief. Ze doet met haar biografie recht aan een fascinerend en veelzijdig kunstenaarschap van internationale allure.